shell 602276 1280In de drukke, veeleisende wereld om ons heen vraagt het alles van je om je gezin een stabiele, rustige haven te geven.
In welke leeftijd je kinderen ook zijn, allemaal krijgen we te maken met grote veranderingen. 

Jonge gezinnen ontvangen meer en meer nieuwe(tijds) kinderen. Puur, wijs en sensitief. Kinderen die je spiegelen door ‘ander gedrag’, anders denken en vooral anders handelen. Regelmatig sta je verbluft te kijken, omdat ze totaal iets anders van je vragen dan jij van vroeger uit gewend bent. Geregeld vraag je je af: Wat heb je nu werkelijk nodig?Heb je een gezin met schoolgaande kinderen, wellicht bots je ook op  tegen het 'verouderde' schoolsysteem. Bij kinderen worden momenteel intelligenties op allerlei verschillende vlakken zichtbaar, soms meervoudig, beelddenkers etc. Hoe kunnen zij in het huidige schoolsysteem allemaal gezien worden?. Hoe kunnen we ons aanpassen aan hun wensen? Wat hebben ze nodig in hun ontwikkeling?.

Heb je een gezin met tieners, dan wordt  je geconfronteerd met de lastige opdracht je kind te begeleiden zichzelf een plek te geven in een wereld waar uiterlijk geen zekerheid meer geeft. Levensvragen komen met intense emoties aan het licht. Hoe ondersteun je ze een innerlijke plek van stilte te vinden, waar ze hun eigen antwoorden vinden?

Al deze situatie lijken verschillend, maar we zijn allemaal zoekende. Op weg om een switch te maken, want in de buitenwereld liggen de antwoorden niet meer...
De oplossingen voor de vragen, hoe oud je kinderen ook zijn,  ligent in het naar binnen kijken, naar de parels van binnen. Want echt, de beste tips en adviezen komen van je kind zelf!

Maar hoe doe je dat, naar binnen kijken met je kinderen? Je verbinden met de essentie/ziel/wijsheid in je kind.

Luisteren is de ingang.
Luisteren is DE ouderkwaliteit die past bij deze tijd.

'Ja leuk, Saskia', hoor ik je denken, 'maar hoe dit ik dat dan?'
'Ik vind luisteren naar mijn eigen  wensen en behoefte al best lastig. Hoe doe ik dat dan naar mijn kinderen?

En daar zetten we onszelf vast.

Omdat we geloven dat we eerst zelf een beter mens moeten worden, voordat we onze kinderen kunnen helpen.

Als luisterexpert weet ik inmiddels dat het oude idee, dat jij de ouder bent en het kind het kind, niet meer opgaat. 
Jullie zijn beide op weg naar geluk, gelijkwaardig in essentie.
En de ene keer helpt je kind jou, de andere keer help jij je kind.
Of het gebeurt tegelijkertijd.

Luister !, zodat jullie samen, vanuit verbinding, vrij de wereld in kunnen trekken.


Lieve groeten,

naam saskia