25323980 s

‘Kom, je moet op tijd naar school’. ‘Hoe laat gaan we eten?’ ‘Vandaag heb ik het druk op mijn werk, ik ben later’. ‘Ik moet de was nog doen en de kinderen moeten nog voorgelezen worden!'

Onze dagen in het gezin staan bol van onze gewoonten, tijdschema’s, activiteiten en manieren. Of je nu wilt of niet. School begint en eindigt op een bepaalde tijd, werken kent stress, sporten gaat op afspraak, vrienden komen op bezoek. Daartussen laveer je, al dan niet moeizaam en met weerstand, heen en weer.

Het nadeel van tijdschema’s is dat je het moeilijk loslaat als je het kan. Niet gek, we leven in een land waar hard werken beloond wordt. ‘Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’ is een boventoon. Breeduit lachen, gek lopen, luidkeels zingen, ja, wanneer doe je dat nou? Wordt plezier wel op zijn volle waarde gewaardeerd?

 

Ik ging een experiment aan met de momenten in ons gezin die vrij zijn en versterkte deze momenten met het Pippi-Langkous effect. Een out of the box, gekke actie die je doet glunderen van oor tot oor.

We zijn achteruit gaan skaten, zaten slippend op de fiets, gingen dansend wandelen, trokken onze gekste gezichten, klommen in bomen en maakten heksensoepen. Het is de ‘hit’ in huis. Plezier suist door m’n gezin heen en laat iedereen achter met een glimlach rond de mond. We stromen waar het vast zit. De kinderen genieten ervan dat we meespelen en vragen regelmatig ‘zullen we nog even een Pippi-actie doen?’.

Het grappige is, dat het niet alleen een Pippi-actie is, waar we plezier aan beleven. We creëeren ook positieve vibes in het gezin, opbouwend en energie gevend. Wat ondergesneeuwd lag komt boven, onze familie kracht wordt vergroot.

Plezier vergroot onze kracht!!!

Plezier zorgt ervoor dat we beter om kunnen gaan met de stress en de tijdsdruk op de momenten dat het druk is.

Wij zijn ondertussen ‘om’ en gaan de Pippi-acties meer en meer integreren in ons dagelijks leven. Ook ik vergeet ze als we te druk bezig zijn, maar als er rust is ….

‘Jongens zullen we weer een Pippi-actie doen? Ik stel voor dat we vanavond gaan we eten in de boomhut :-))’

Doe mee!

Vergroot je fun, kracht en weerstand als gezin en ontmoet plezier.

Inspireer anderen en deel je Pippi-acties. Zo creëren we een gemeenschappelijk veld dat ons helpt de tijdsdruk te doen keren.

Warme groeten

Saskia
Luistervink
www.saskiazwijnenburg.nl